Ditjes & Datjes

Het Bestuur

        Van links naar rechts 
Lilian Franssen Penningmeester
Marc Claessen Oprichter
Alex Slootmaekers Secretaris 
Rob Claessen Voorzitter / Oprichter

Fred Franssen is ondersteunend bestuurslid tevens vrijwilliger. Fred  helpt bij activiteiten. Marc doet het meest achter de schermen Alex inzetbaar op diverse momenten waar nodig. Lilian is gastvrouw op de maandag. Rob begeleid de vrijwilligers en stuurt aan.

Het bestuurd 't Heegeneerke
Hoe het begon

 Het was het echtpaar Rob en Marc Claessen dat tien jaar geleden het initiatief nam. „We waren toen actief als vrijwilliger bij welzijnsinstelling Trajekt en een enquête onder inwoners van De Heeg wees uit dat er behoefte was aan een ontmoetingsplek”, vertelt Rob, nog altijd voorzitter van de stichting. Ze begonnen met hulp van Ans Borro van Trajekt in een kaal zaaltje van buurthuis De Boeckel.Marc noemt De Heeg een ‘wijk van de lange adem’: „Je moet even volhouden hier om de mensen mee te krijgen, haha! Maar dan heb je ook wat.” Inmiddels is het Heegeneerke zes dagen per week plus drie avonden geopend. Elke vrijdagavond wordt hier een volwaardige warme maaltijd geserveerd voor 6,50 euro. Voor mensen die zich dat niet kunnen veroorloven, staat er een ‘uitgestelde pot’ op de bar: „Dan betalen wij.” Dat geldt ook voor mensen die de 1,80 euro voor een kop koffie (van Blanche Dael, de ‘trotse koffiesponsor van het Heegeneerke’, staat op een bordje) niet kunnen betalen.Tot vijf jaar geleden was het Heegeneerke onderdeel van Trajekt; nu is het een zelfstandige stichting. Die op eerste Pinksterdag een kinderspeelmiddag organiseert, waar ze de laatste keer 350 kinderen mocht verwelkomen. Marc: „Ook dat duurde even, de eerste keer waren er 75 geloof ik. Daar heb je het weer: die ‘lange adem-wijk’.” Rob: „Maar die twee gekken doen het gewoon. Hoewel we zonder onze zestien vrijwilligers niet zover zouden zijn gekomen.”

Beste koffiezaak van het jaar

Al 3 jaar zijn we Gemeente winnaar van de beste koffiezaak. Met de hoogste waardering en de meeste stemmen.
Iets waar we toch trots op mogen zijn. Voor 2022-2023 en 2023-2024 hebben we de Gold Award gewonnen binnekort krijgen we deze en dan zullen wij deze online plaatsen. 
187 scaled