Bezoekers vertellen hun verhaal

Ze vertellen hun verhaal en wat ze  zo leuken vinden en wat minder.

Bep over t Heegeneerke

Een paar jaar geleden kwam ik in contact met “t Heegeneerke.

In het begin was het nog niet elke dag, maar langzamerhand kwam het gevoel van: ”oh wat is hier toch altijd leuk en gezellig”. Hier een praatje, daar een praatje, onder het genot van een lekker kopje koffie. En al heel snel werd het mijn 2e thuis. Van een dagelijkse bezoeker werd ik vrijwilliger, wat ik enorm graag doe.

 

’t Heegeneerke is een ontmoetingsplek, “huiskamer” in de wijk de Heeg Maastricht, waar je dagelijks een kopje koffie of thee kunt drinken. Speciaal voor de mensen die het minder breed hebben worden de prijzen heel laag gehouden. Een koffiecafeetje waar liefdadigheid bovenaan de lijst staat. Hierin zijn de beheerders Rob en Marc een groot voorbeeld van. Die voor iedereen klaar staan, een goed woord voor elkaar over hebben. ’t Heegeneerke is ook plaats waar je je hobby’s kunt delen, samen kaarten maken, breien, haken en knutselen, onder het genot van koffie en thee en fris.

 

In de loop der jaren, in december 10 jaar, is ’t Heegeneerke uitgegroeid van een huiskamer waar je alleen koffie en thee kon drinken tot een sociaal restaurantje waar je inmiddels van een broodje kaas/ham tot een stokbroodje gezond, tosti’s, paninies kunt eten. Aangevuld met verschillende heerlijke snacks zoals: kroketten, frikandellen, mexicano’s, gehaktbal van het bedrijf foox. En niet te vergeten, verschillende soorten koffie en thee, maar ook heel veel soorten fris.

                                                     Groetjes van Bep

Jolanda Weijers

Wat betekend het Heegeneerke voor Jolanda Weijers: gezelligheid Saamhorigheid en Bied een luisterend oor.

Wat het Heegeneerke mij te bieden heeft is vooral de gezelligheid en de eenzaamheid te doorbreken maar Marc en Rob staat voor mij voor op.

Vind het jammer dat de zondag gesloten is en dat de openingstijden van 11 tot 3 uur zijn van 10 tot 4 had leuker geweest.

Het Heegeneerke helpt de mensen met vragen en die het nodig hebben boodschappen en organiseren regelmatig leuke activiteiten ze zorgen voor een sociaal contact en stimuleren de mensen om uit hun isolement te komen

en de verzorging van een heerlijk kopje koffie van Blanche Dael en een kleine lunch.

.
Els

Els 

Op de vraag wat betekend het Heegeneerke voor jou u:

Vertelde Els het volgende: Een plek om naar toe te gaan en gezellig andere mensen ontmoeten.

Wat betekend het Heegeneerke voor jou : Je kan er gezellig ontspannen er hangt een ontspannen sfeer waar je gastvrij word ontvangen.

De openingstijden vind ik wel jammer dat het maar tot 3 uur open is en dat de zondag voortaan is gesloten zeer jammer er is al niets in onze wijk.

De knutsel avonden zijn erg leuk worden hele mooie dingen gemaakt ,ook de zaterdag 1 keer per maand origami is heel erg leuk regelmatig worden er ook workshops georganiseerd die erg goed zijn en heel erg informatief .

Kortom het Heegeneerke is voor ons een graag bezochte koffie plek waar wij bijna dagelijks te vinden zijn.

Els & Ed Quax

Judith

Ik ben Judith Roering
Kom sinds een jaar ongeveer regelmatig op bezoek in de huiskamer van de Heeg om een lekker kopje koffie te drinken of eerlijk gezegd cappuccino drinken met een lekker stukje vlaai of een broodje gezond.
Ben in ` t Heegeneerke terecht gekomen door mijn schoondochter Marleen wij gingen toen samen een keer Kienen met de na druk op een keer..... We zijn nu dus elke kien avond aanwezig :)
En ik zo wat wekelijks vast bezoekster maar moet zeggen het is er onwijs gezellig en voor iedereen wel wat te doen.
Breien , haken , borduren, Of wil je een spelletje kaarten, niets is te gek en is mogelijk.
Ook zijn er vaak zeer interessante workshops waar je wat van op kan steken .
Kortom ` t Heegeneerke is een uitkomst voor de Heeg nu 6 dagen in de week open dus ook zaterdag hoef ik me niet meer te vervelen .

Margot

Margot Franssen.

Rondkijkend in ’t Heegeneerke naar wie ik deze keer eens zou willen interviewen viel mijn oog op Margot, frisse kwieke dame altijd opgewekt en altijd in voor een dolletje. Toen ik haar vroeg om haar kort te interviewen zei ze ook volmondig “ja”!

Margot komt nog niet zo lang in het Heegeneerke. Ze heeft per toeval het Heegeneerke gevonden en dacht ik loop er eens binnen. Ondanks dat ze behoorlijk in de put zat voelde de eerste kennismaking als een warm bad. “Ik ben zo blij dat ik destijds de stap heb gezet” zegt ze onder het genot van een kop thee. Ik zat alleen maar binnen hetgeen niet ten goede komt van je eigen. In het Heegeneerke ben ik zo goed opgevangen vanaf de eerste dag door bezoekers en medewerkers. Zo fijn dat je hier jezelf kunt zijn…. Ook al heb je je dag niet en zit je niet goed in je vel…. Marc en Rob zijn meestal de twee die je er wel bovenop helpen met een lach en een traan. Ze hebben oog voor zulke dingen. Mijn dochter zag het donker in met me maar sinds ik hier kom is ze blij voor me. Ze komt wel eens mee een kop koffie drinken. In het Heegeneerke drink ik (toevallig nu thee) vaak een kopje koffie…. Heerlijk vers gezet van bonen. Sinds kort doe ik op woensdag mee met het handwerken…. Alleen ben ik niet van het handwerken maar heb ik mijn oude hobby weer opgepakt namelijk 3d kaarten maken. Het kan ook zijn dat ik mijn spulletjes mee neem en uiteindelijk de spulletjes niet heb uitgepakt, vaak heb ik dan gezellig met de rest van de bezoekers gekletst over ditjes, datjes en het wel en wee van de maatschappij. Kortom het Heegeneerke is voor mij mijn de 2e huiskamer geweest door verhuizing kom ik niet zoo vaak meer.